Houseparty

Is het dan toch zover? Zijn we van nachtje doorhalen naar dinertje gegaan? Van bier en kebab naar truffel-aardappelgratin en superfoodfruitsap? Soms ben ik er bang voor. Ik klink misschien als een dertigersdip-“dramaqueen” maar hoe meer de 30 in zicht komt (een hint over mijn leeftijd!?), hoe meer ik nog even zou willen puberen.

Waar ik nog evenveel van lekker eten houd als 6 jaar geleden, moet het opeens vooral gezond zijn. Drie weken niet hardgelopen? Shame on me! Als ik tot 4 uur op de bar wil dansen, moet ik eerst even mijn agenda erbij pakken. Waar ik 5 jaar geleden op de dag zelf wel besloot in welke kroeg ik op de bar wilde dansen, staan mijn weekenden voor de komende tweeënhalve maand ingevuld. En misschien nog wel het belangrijkst: Mijn man vindt het helemaal niet leuk als ik op de bar klim. Flauw.

Toch zitten er ook heel veel voordelen aan de ex-puberleeftijd. De laatste houseparty was bijvoorbeeld geen stampherriefeest tussen de doorgesnoven randfiguren. En daarom niet minder leuk. De laatste house party bestond uit: Sashimi van tonijn en zalm, groene asperges, een himalayazoutstenen grillplaat, heerlijke huisgemaakte hachee, zelfgesneden frietjes en als grande finale: Een kaasplank met een overdaad aan heerlijke verschillende kazen begeleid door 10 jaar oude port. In mijn ogen telt dat als een feest. Nee, als een waar festijn. Een gala aan dansende smaakpapillen die de woonkeuken waarin deze houseparty plaatshad, omtoverden in een culinaire disco.

Zo. De puber-af in mij begon meteen inwendig te zeuren over het aantal kilocalorieën en de dertigersdip-“dramaqueen” wilde na zoveel weelde eigenlijk dat het feest nooit ophield. Eigenlijk wilde ik dus de kilocalorieën killen door op de bar te gaan dansen.

Het werd een combinatie. Met een fles goede single malt op tafel, speelden we eerst een spelletje en daarna met de ipod in onze hand voor dj. We hadden gesprekken over de zin en onzin van huiseigenaar zijn en over wel of geen permanente lichaamsversieringen. We waren het eens, dan weer oneens en waren blij met het gezelschap. We eindigden dansend door de kamer. Een houseparty met vier uitzinnige ravers, die zich pas de volgende dag realiseerden dat ze geen 18 meer zijn. Au.

♥ Dagmar

Placeholder Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s